maandag 14 juli 2008

Vanmorgen weer even wat foto's gemaakt, er zijn weer wat nieuwe bloemen gaan bloeien! De clematis staat vol op in bloei! Nu de witte clematis nog, de paarse is een net wat hardere soort en die doet het wat beter dan de andere.



Wel 9 knoppen in mn paprikaplantje!

Een nieuw bloemetje.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Maaike,
mooie clematis heb je. En wat een knoppen zitten er in je paprikaplant ! Ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk aan blijven hangen, want er vallen er altijd een paar af. Ik heb nog verschillende boeken nagekeken, maar er staat nergens, dat je er de eerste bloem uit moet halen. Ik had er ook nog nooit van gehoord !!
Groetjes Thea

LEKE zei

Hoi hoi,
Dat ziet er goed uit hoor!
Clematis is een geweldige plant he, mooie klimmer in allerlei kleuren en maten.
Wat betreft de paprikaplant: http://nl.wikipedia.org/wiki/Paprika
Enne ik laat de bloempjes er in zitten en dan kies ik later de mooiste vruchtjes om over te houden! (wel beetje voorbarig dat ik mooie vruchten krijg, hihihi)
De onderste nieuwe bloem is dat ook een slaapmutsje? Heeft de bloem eerst een hoedje op? Bij mij groeit ie langs de moestuin in de wilde bloemen rand. Erg leuk plantje!
Gisteren hebben wij worteltjes gegeten omdat mijn vriend de aardappels al klaar had. Vanavond gaan we aan de bonen beginnen! Ik houd je op de hoogte hoe de slierten smaken. Jij zult ook genieten zeg, sla uit eigen tuin en nieuwe aardappels van je vader's tuin. HEERLIJK! Wat boffen wij toch he? Gisteren heb ik groenten in zoet-zuur ingemaakt. plaats er morgen foto's van en het recept. Is ook een echte aanrader!
Vandaag ga ik maar eens wortelschijfjes neerleggen in de moestuin, tip van Thea tegen de engerlingen... wie niet waagd die niet wint, ofzo toch? Groetjes

LEKE zei

Hoi hoi, even nieuwsgierig...hoe gaat het met je paprikaatjes? Groeien ze ook ze lekker? Vind het een prachtig gezicht hoe de vruchten zich ontwikkelen. Goed weekend! Groetjes Lisette